Αρχειοθήκη ιστολογίου

28 Οκτωβρίου 2014

28 Οκτωβρίου 1940

74 χρόνια μετά το ΟΧΙ.



Στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης που διανύουμε, ο εχθρός είναι απροσδιόριστος, άρα και πολύ πιο επικίνδυνος. Είναι έξω και μέσα, είναι δίπλα και απέναντι.
Ο καθείς λοιπόν με τους δαίμονες του και τα πιστεύω του.


Διαλυμένοι σε μια μάζα ομογενοποίησης και ευδαιμονικών πεποιθήσεων, μετά απο 6 χρόνια οικονομικής κατάρρευσης, καλούμαστε να γιορτάσουμε άλλη μια χρονιά την επέτειο της εθνικής μας άρνησης, στην ελεύθερη διέλευση των τότε κατακτητών.

Οι τότε Ελληνες πολέμησαν, σκοτώθηκαν, πείνασαν, πόνεσαν, εξαθλιώθηκαν και τελικά νίκησαν, φρενάροντας την ακόρεστη επεκτατική διάθεση του εχθρού, για βάσεις ανεφοδιασμού στην Ελλάδα.

Οι σημερινοί Ελληνες δεν πολέμησαν, σκοτώνονται καθημερινά, πεινάνε καθημερινά, και προς το παρόν απλά υποχωρούν, αφήνοντας το έδαφος ελεύθερο στην επέλαση.

Γιορτάζουμε την μέρα αυτή, κατά την οποία μπήκαμε οικειοθελώς σε έναν πόλεμο αναμέτρησης Δαβίδ με Γολιάθ, παράδοξοι και σε αυτό, όταν οι περισσότεροι λαοί γιορτάζουν σαν εθνικές τους επετείους, τις ημερομηνίες λήξης των πολέμων τους.

Κάτι δεν πάει καλά στην "Δημοκρατία της Ελλάδας", κάτι σπουδαίο χάσαμε στην διαδρομή απο το 1940 έως σήμερα, σαν μια γόμα να πήρε και να έσβησε όλες τις αρετές και την ριζωμένη πίστη μας.

Μέσα στα χρόνια που κύλησαν,χάσαμε την βαθιά και ουσιαστική γνώση στα απλά αλλά σπουδαία πράγματα, την πηγή έμπνευσης, που μας συνέθετε ως έθνος.
 

Σε μια εποχή που περισσεύουν τα μάστερ, τα διδακτορικά και η επιστημονική γνώση, λείπει η συναίσθηση και η παραχώρηση για τον άλλον, πόσο μάλλον η αναζήτηση για Τον Εναν και Μοναδικό μας Οδηγό, που κάνει το παράλογο να γίνεται λογικό και τον δειλό και ασήμαντο άνθρωπο, να γίνεται ήρωας και μάρτυρας!

Μόνη ευχή, μέσα απο τον πόνο που χτυπά όλων μας την πόρτα κάποια στιγμή, κάτι να λάμψει και να μην είναι η τρέλα και το μένος της οδύνης, αλλά η δύναμη και η χαρά για το ακατόρθωτο ανάστημα, που με δίψα αποζητά ο καθείς.


 Κ.Πέτρου 28/10/14
 © Κατερίνα Ε.Πέτρου - Παπαχριστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας, καλοδεχούμενη